DALHALLA

Mitt ute i den djupa Rättviksskogen finns en fascinerande plats. I botten av ett gammalt kalkbrott, omgiven av smaragdgrönt vatten och dramatiska klippväggar, ligger Dalhalla. En utomhusarena i världsklass som lockat artister och besökare från hela världen. De vertikala väggarna ger ett unikt klang utan besvärande eko. Hela arenan liknas ofta vid ett musikaliskt gyllene snitt med perfekta mått och anses vara en av Europas mäktigaste och vackraste konsertarenor.

Hos oss är det smidigt att bo när du ska på konsert. Stiftsgården ligger naturskönt beläget med utsikt över Siljan, Dalarnas största och Sveriges sjätte största sjö. Från oss är det enkelt att ta sig till Dalhalla, som ligger 7,5 km bort. Ni kan köra bil. cykla eller åka buss till arenan. Önskar ni åka buss bokas det separat via Dalhalla på www.dalhalla.se. Priset är 175 kr/person. Busshållsplats finns precis utanför Stiftsgårdens entré.

Vill du äta före konserten går det bra att göra det hos oss på Stiftsgården, vi anpassar middagstiderna efter busstiderna. Middag serveras som buffé med flera varmrätter varav en alltid är vegetarisk samt stort salladsbord. 

Kom ihåg att boka logi i god tid, det blir snabbt fullt sommartid.

Du når vår bokning på 010-160 80 01, bokningen@stiftsgarden.org

Välkommen!