Ekoteologiska dagar

Hållbar inåt – hållbar utåt i de tusen valens tid, 24-25 november 2018

Planeten Jorden är en fantastisk och – som vi sett hittills – unik boll i universum. På denna boll huserar ett myller av arter och däribland vår egen. Guds längtan att få dela sin skapelseglädje och evolutionära förändringar har möjliggjort för vår art att inte bara överleva på bollen men också att förundras över dess skönhet och komplexitet och samtidigt nyfiket lära oss mer. Idag vet vi att planetbollen vi lever på är hotad. Hoten berör vår egen art och åtskilliga andra arter av liv och materia. Hoten kommer av vårt sätt att bruka den boll vi kommit att betrakta oss som ägare av. Kanske är det just det som skapat problemen. För, kan vi verkligen äga jorden? I vilket fall som helst så äger vi problemen! De problem som människors törst efter mer medfört.

Om vi ska återkoppla till berättelsen om Adam och Eva så hade det väl varit önskvärt att de ätit en kunskapsfrukt till! Då hade människan kanske bemödat sig mer om kunskapen om de orsakssamband som knyter ihop livet på planetbollen. Nu får vi två dagar tillsammans för att lära – äta en frukt till om en så vill – utbyta erfarenheter, utmanas och mobilisera.

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller vill boka. Vi finns på 010-160 80 01 eller bokningen@stiftsgardenrattvik.se.

Här kan du ladda ner programmet för Ekoteologiska dagar.