Dagens lunch måndag – lördag kl. 11:30–13:30, pris 100 kr (barn 5-12 år 50 kr)
Söndagslunch kl. 12:00-14:00, pris 195 kr (barn 5-12 år 75 kr)
I alla rätter ingår stort salladsbord, måltidsdryck, smör och bröd,
Kaffe/te och kaka. Söndagar dukas det även fram ett stort dessertbord.

För aktuell meny se nedan. Med reservation för ändringar. Har du någon allergi? Vi försöker skylta så tydligt som möjligt om maträtten innehåller några allergener. Är du osäker är du självklart välkommen att fråga vår personal. Vi vill att alla ska kunna äta hos oss. 

Ibland levereras tyvärr inte det vi beställt. Ibland är en särskild rätt så uppskattad att den tar slut.
Vi reserveras oss därför för eventuella ändringar och hoppas att ni har förståelse för det.

VÄLKOMMEN ATT ÄTA GOTT HOS OSS!

  • VECKA 38
  • MÅNDAG 17/9
    Viltskavsragu med kantareller, lingon och västerbottenmos
    Kokt torsk med krämig äggsås samt kokt potatis
    Brynta rötter med stekta champinjoner samt vispat brynt smör

  • TISDAG 18/9
    Bräckt rimmad oxbringa med stuvad potatis och vår egen senap
    Laxpudding med skirat smör och ärtor
    Potatisbullar med brynta äpplen, lök samt lingontzatziki
  • ONSDAG 19/9
    Kycklingfrikassé med citron och grädde samt pilaffris
    Gräddstekt sill med gräddig löksås, lingon och kokt potatis
    Grönkålsbollar med brynta vaxbönor och spenatpesto
  • TORSDAG 20/9
    Skånsk kalops med morot och purjolök serveras med kokt potatis, gurka och rödbetor
    Halstrad makrill med dillsmör, stuvad spenat och kokt potatis
    Stuvad vitkål med skånska stenkakor och lingon
  • FREDAG 21/9
    Vegetarisk buffé, tema: Tore Wretman goes vego
  • LÖRDAG 22/9
    Lördagsbuffé med olika rätter, stor salladsbuffé samt vegetariskt alternativ
  • SÖNDAG 23/9
    Surstek med klassiska tillbehör
    Comfort food; hamburgare, kyckling drumstick, pizzaslice, fingerfood m.m
    Sill-, lax- och salladsbord
    Vegetariskt alternativ samt dessertbord

  • VECKA 39
  • MÅNDAG 24/9
    Kryddbakad fläskkarré, cole slaw, beasås, rödvinsky och brynt potatis
    Panerad fiskfilé med dill – och rödlöksmajonnäs samt kokt potatis
    Pasta med svamp och paprika i ädelostsås
  • TISDAG 25/9
    Grillmarinerad kycklingfilé med vitlökscrème, bacon, stekta grönsaker samt timjanrostad potatis
    Pocherad fisk med kummin och äppelstuvad savojkål
    Vegetarisk höstgryta med senapscrème
  • ONSDAG 26/9
    Pannbiff med sauterad lök x 3, gräddsås, lingon samt kokt potatis
    Vitvinsångad fisk toppad med spenat och cocktailtomat samt krämig musselsås
    Rismix med tzay, grönsaker och vitlöksdressing
  • TORSDAG 27/9
    Dillkött med lök och morot, gurka och kokt potatis
    Fiskcurry med kokos och lime
    Het chiliböngryta samt svalkande mynta-crème fraiche
  • FREDAG 28/9
    Vegetarisk buffé, tema: Magic pumpkin
  • LÖRDAG 29/9
    Lördagsbuffé med olika rätter, stor salladsbuffé samt vegetariskt alternativ
  • SÖNDAG 30/9
    Helstekt ryggbiff med beasås, rödvinssky och potatisgratäng
    Sill-, lax- och salladsbord
    Comfort food – olika rätter
    Vegetariskt alternativ och dessertbord

Var med och stötta Svenska kyrkans internationella arbete genom att lämna valfritt bidrag i samband med att du äter lunch hos oss. Förra året skänkte Stiftsgården Rättvik och våra gäster tillsammans 2823 kronor till Svenska kyrkans internationella arbete. Tack vare detta och andras bidrag kan Svenska kyrkan skapa förutsättningar för människor som lever i utsatthet att själva förändra sina liv. Gåvorna används för att stärka människor och deras egna kamp för mat, försörjning, trygghet, utbildning och hälsa. De används också till akut hjälp vid katastrofer.