Dagens lunch måndag – lördag kl. 11:30–13:30, pris 100 kr (barn 5-12 år 50 kr)
Söndagslunch kl. 12:00-14:00, pris 195 kr (barn 5-12 år 75 kr)
I alla rätter ingår stort salladsbord, måltidsdryck, smör och bröd,
Kaffe/te och kaka. Söndagar dukas det även fram ett stort dessertbord.

För aktuell meny se nedan. Med reservation för ändringar. Har du någon allergi? Vi försöker skylta så tydligt som möjligt om maträtten innehåller några allergener. Är du osäker är du självklart välkommen att fråga vår personal. Vi vill att alla ska kunna äta hos oss. 

Ibland levereras tyvärr inte det vi beställt. Ibland är en särskild rätt så uppskattad att den tar slut.
Vi reserveras oss därför för eventuella ändringar och hoppas att ni har förståelse för det.

VÄLKOMMEN ATT ÄTA GOTT HOS OSS!

  • VECKA 46
  • MÅNDAG 12/11
    Nattbakad vinmarinerad högrev, potatisgratäng, rödvinsås samt tryffelcrème
    Frasigt sprödbakad fiskfilé, sås Verde och citron
    Pasta med linsbolognese samt Grana padano-crème
  • TISDAG 13/11
    Kyckling Provencale, råstekt potatis samt vispat vitlökssmör
    Pocherad fiskfilé samt en sås med smak av pepparrot och örter
    Veggogryta med kokosmjölk serveras med ris och yoghurt
  • ONSDAG 14/11
    Stekt rimmat fläsk med bruna bönor, löksås, lingon och kokt potatis
    Pankopanerad fiskfilé med en het krämig salsa
    Grönkålspytt med morotsbiffar och rostade frön
  • TORSDAG 15/11
    Grönpepparbiff med pepparsås samt brynt potatis
    Fiskgratäng, citronsås och gulbetor
    Rotfruktsgratäng med svamptäcke
    Soppa, pannkaka sylt och grädde
  • FREDAG 16/11
    Meatfree friday. Tema: Höstlegender
  • LÖRDAG 17/11
    Lördagsbuffé med olika rätter, stor salladsbuffé samt vegetariskt alternativ
  • SÖNDAG 18/11
    Sill-, lax- och salladsbord
    Söndagsstek med klassiska tillbehör samt potatisgratäng
    Comfort food; olika smårätter
    Vegetariskt alternativ samt dessertbord

  • VECKA 47
  • MÅNDAG 19/11
    Helstekt fläskfilé med örter, brynt potatis, rödvinssky samt chilibearnaise
    Stekt korv kryddad med tryffel och svartpeppar
    Pocherad fiskfilé, vitvinsås, sparris samt gräslöks- och crème fraichestomp
    Broccolifrittata med mojo rojo
  • TISDAG 20/11
    Biffstroganoff, ris samt vitlökssås
    Panerad fiskfilé med kall rödlöks-, dill- och kräftsås samt kokt potatis
    Pasta penne, gröna ärtor, spenat, grädde samt riven ost
  • ONSDAG 21/11
    Grana padano-panerad kycklingfilé, len ädelostsås samt rösti
    Ugnsbakad fiskfilé med soltorkad tomat, bacon och rödlök samt krossad potatis och kaprismajjo
    Honungsglaserade betor, chevré, spenat, örter och linser
  • TORSDAG 22/11
    Wallenbergare, potatismos, gräddsås, skirat smör samt gröna ärtor, lingon och gurka
    Fiskgratäng med räkor och färska örter samt västerbottenosttoppning
    Bakad rotselleri, svamp, mandel, brynt smör och citron
    Soppa, ugnspannkaka sylt och grädde

  • FREDAG 23/11
    Meatfree friday. Tema: indisk hetta!
  • LÖRDAG 24/11
    Lördagsbuffé med olika rätter, stor salladsbuffé samt vegetariskt alternativ
  • SÖNDAG 25/11
    Sill-, lax- och salladsbord
    Söndagsstek med klassiska tillbehör samt potatisgratäng
    Comfort food; olika smårätter
    Vegetariskt alternativ samt dessertbord

Var med och stötta Svenska kyrkans internationella arbete genom att lämna valfritt bidrag i samband med att du äter lunch hos oss. Förra året skänkte Stiftsgården Rättvik och våra gäster tillsammans 2823 kronor till Svenska kyrkans internationella arbete. Tack vare detta och andras bidrag kan Svenska kyrkan skapa förutsättningar för människor som lever i utsatthet att själva förändra sina liv. Gåvorna används för att stärka människor och deras egna kamp för mat, försörjning, trygghet, utbildning och hälsa. De används också till akut hjälp vid katastrofer.