Konferensrum

Stiftsgården har allt du kan önska av en kursgård och konferensanläggning. Våra trevliga, rymliga lokaler är väl lämpliga för alla sorters möten, små som stora. Som konferensgäst hos oss har du tillgång till gratis parkering och trådlöst nätverk. Vi ställer också fram frukt, godis och vattenkaraffer. Självklart har ni tillgång till teknisk utrustning så som projektor och ljud. Våra vaktmästare hjälper gärna till med inkoppling om det skulle behövas. Utöver nedanstående konferensrum har vi också ett flertal grupprum och trivsamma sällskapsrum. För mer fakta om möjliga sittningar och teknisk utrustning se nedan.
Konferensrum fakta

STIFTSSALEN – 100 PERSONER

En vacker och luftig konferenslokal är Stiftssalen som ligger en trappa upp i vår huvudbyggnad. Hiss och toaletter finns strax utanför. Salen är en av våra rymligaste och populär när vi arrangerar kurser. Fönster åt två håll gör rummet ljust och öppet. Väggarna pryds av vackra dalmålningar. I ett hörn står en stor flygel och i ett annat står en vit byst av den svenska poeten och författaren Erik Axel Karlfeldt. Salen användes från början som skolsal så Karlfeldt kan verkligen sägas ha hittat hem.

VÄSTERÅS – 20 PERSONER

Västerås är ett av våra mer traditionella mötesrum som passar för den mindre konferensen. I detta, som tidigare var kantorn Egon Linde och hans familjs lägenhet, står nu ett stort och avlångt konferensbord. De höga fönsterna ger rummet både rymd och ljus.

WERKMÄSTER – 35 PERSONER

Werkmäster är ett rymligt lite annorlunda mötesrum som tidigare tjänat som Stiftsgårdens kapell. I taket finner du vackra takmålningar av den kände dalakonstnären Jerk Werkmäster. Tittar du noga och följer målningarna i högervarv ser du att de föreställer kyrkårets händelser från Advent till Långfredagen. Werkmästerrummet ligger högst upp i vår huvudbyggnad, på tredje våningen. Hiss finns.

BIBLIOTEKET – 10 PERSONER

På tredje våningen, mitt emot Werkmäster, ligger vårt vackra bibliotek. Detta är rummet för den lilla gruppen, ett inspirerande rum med lugn atmosfär. Utsikten över Siljan är stundtals hänförande. Åtskilliga böcker och skrifter har under åren skänkts till Stiftsgårdens bibliotek. På en pelare hänger en liten men betydelsefull tavla, ett tackbrev från den danske författaren HC Andersen som besökte huset någon gång i mitten på 1800-talet.

SILJAN – 25 PERSONER

En vackert belägen lokal är Siljan som ligger nere vid vattnet. Utsikten över sjön är rogivande oavsett årstid. I rummet finns en öppen spis och i angränsande rum finns bastu, liten relaxavdelning, omklädningsrum samt kök. Utanför på stranden bredvid Stiftsgårdens brygga finns en grillplats. I Siljansrummet konfererar ni ostört med underbar utsikt över Siljans glittrande vatten.

ARBOGA – 10 PERSONER

Längst bort i vår gästrumsflygel ligger Arboga, ett litet men rymligt rum för den lilla konferensen. Stora fönster mot innergården och Siljan gör att rummet känns ännu större och luftigare än ett traditionellt konferensrum. Här sitter ni ostört men har ändå nära till övriga faciliteter. I rummet finns också en köksdel samt ett piano.

GRUVAN – 200 PERSONER

Under vår stora matsal Ängen, ligger vår största lokal Gruvan, ett spännande rum med många möjligheter. Hit förlägger de flesta av våra besökande ungdomsgrupper sina aktiviteter, så som samarbetsövningar, disco och workshops.