Stiftsgården ligger naturskönt med milsvid utsikt över Siljan och de blånade bergen i fjärran. Sluttningarna ned mot sjön har genom århundraden hållits öppna genom strävsamma bönders försorg. Betning av djur har här bidragit till att markerna kunnat hållas öppna. Denna djurhållning är inte bara en fråga om goda förutsättningar för lokalproducerat kött utan också en bidragande orsak till ett öppet och vackert landskap.

Kökets profil
Vi arbetar i stor utsträckning med lokalproducerade produkter och minst 25% av våra varor är alltid KRAV-godkända. Vårt kök köper med glädje de varor som vårt landskap producerat. Allt från kött och grönt till svamp och bär köps in så lokalt som möjligt. I största möjliga mån köper vi in kött från Siljan Chark, vår lokala matleverantör i Dalarna. Då vet vi att vi får ett bra kött.

Dagens lunch
Dagens lunch serveras måndagar – lördagar kl. 11.30–13.30. Flera varmrätter (alltid minst en kötträtt, en fiskrätt samt en vegetarisk rätt), stor salladsbuffé, måltidsdryck, kaffe/te och kaka ingår.
Pris 100 kr/person, barnpris 50 kr (5 till 12 år) För aktuell meny se>

Söndagsbuffé
Varje söndag kl. 12.00-14:o0 dukar vi fram en stor middagsbuffé med söndagsstek inkl. tillbehör, vegetariskt alternativ, lax-, sill- och salladsbord, måltidsdryck, kaffe/te samt dessert ingår. Pris 195 kr/ person, barnpris 75 kr (5 till 12 år)

Middag
Det finns även möjlighet att äta middag mellan kl. 17.00 och 18.00 varje dag, förbokning krävs dock.
En huvudrätt samt ett vegetariskt alternativ, stor salladsbuffé, måltidsdryck, kaffe/te samt efterrätt ingår.
Pris 195 kr/person, barnpris 75 kr (5 till 12 år)

Stiftsgårdens kök serverar utöver detta allt ifrån frukost och kvällste till supéer, ostbrickor och måltider vid minnesstunder. Det går även att beställa mat för avhämtning. För specialkost var god beställ i förväg. Vegetariska alternativ finns alltid vid varje ordinarie måltid.

Alkoholfri miljö
Som ett stöd för människor med alkoholrelaterade problem och med tanke på vårt stora ungdomsarbete har vi valt att vara en alkoholfri miljö och vädjar till dig som besöker oss att inte använda alkohol på området. Tack för att du visar hänsyn!

Våra matsalar
Gläntan rymmer 100 gäster och har en vacker utsikt över vår innergård med Siljans glittrande vatten inom synhåll. I Gläntan dukas dagens lunch fram i form av en stor buffé måndagar – lördagar.

Ängen som ligger vägg i vägg med Gläntan har 150 sittplatser och är en stor och luftig lokal. För stora sällskap finns möjlighet att öppna upp en vikvägg mellan de båda matsalarna, då finns plats för 260 sittande gäster. Lokalen passar då utmärkt till både fest och konferens eftersom matsalarna är utrustade med hörslinga och förstärkare. Maten serveras alltid i bufféform och man kan ta maten från flera stationer och håll.

Rättviksrummet lämpar sig för mindre grupper (max 40 personer) som vill äta i avskildhet. Rummet ligger i stiftsgårdens äldsta del, strax innanför receptionen och är vackert inrett i traditionell dalastil.