Stiftsgården ligger naturskönt med milsvid utsikt över Siljan och de blånade bergen i fjärran. Sluttningarna ned mot sjön har genom århundraden hållits öppna genom strävsamma bönders försorg. Betning av djur har här bidragit till att markerna kunnat hållas öppna. Denna djurhållning är inte bara en fråga om goda förutsättningar för lokalproducerat kött utan också en bidragande orsak till ett öppet och vackert landskap.

Restaurangen är stängd för närvarande, vi öppnar så snart situationen tillåter
Vi värnar om våra gruppbokningar och kursdeltagares trygghet och hälsa.

Kökets profil
Vi arbetar i stor utsträckning med lokalproducerade produkter och vi är dessutom KRAV-certifierade. Vårt kök köper med glädje de varor som vårt landskap producerat. Allt från kött och grönt till svamp och bär köps in så lokalt som möjligt. I största möjliga mån köper vi in kött från Siljan Chark, vår lokala matleverantör i Dalarna. Då vet vi att vi får ett bra kött.

Dagens lunch
Dagens lunch serveras måndagar – lördagar kl. 11.30–13.30. Flera varmrätter finns att välja bland (alltid minst en kötträtt, en fiskrätt samt en vegetarisk rätt), stor salladsbuffé, måltidsdryck, kaffe/te och kaka ingår. Pris 105 kr/person, barnpris 65 kr (5 till 12 år). Söndagar dukas en stor söndagsbuffé upp med olika varmrätter, lax-, sill- och salladsbord samt dessertbord. Måltidsdryck samt kaffe/ te ingår alltid. Pris 205 kr/ person, barnpris 85 kr (5-12 år) För aktuell meny se>

Middag
Det finns även möjlighet att äta middag mellan kl. 17.00 och 18.00 varje dag, förbokning krävs dock. Vid Dalhallakonserter anpassar vi middagstiden efter konserten så att du som ska på konsert också hinner njuta av god mat hos oss. Till middag serveras varmrätt, salladsbuffé, måltidsdryck, kaffe/te samt dessert. Pris 230 kr/person, barnpris 85 kr (5 till 12 år)

Stiftsgårdens kök serverar utöver detta allt ifrån frukost och kvällste till supéer, ostbrickor och måltider vid minnesstunder. Det går även att beställa mat för avhämtning. För specialkost var god beställ i förväg.

Alkoholfri miljö
Som ett stöd för människor med alkoholrelaterade problem och med tanke på vårt stora ungdomsarbete har vi valt att vara en alkoholfri miljö och vädjar till dig som besöker oss att inte använda alkohol på området. Tack för att du visar hänsyn!

Våra matsalar
Gläntan rymmer 80 gäster och har en vacker utsikt över vår innergård med Siljans glittrande vatten inom synhåll. I Gläntan dukas dagens lunch fram i form av en stor buffé måndagar – lördagar.

Ängen som ligger vägg i vägg med Gläntan har 150 sittplatser och är en stor och luftig lokal. För stora sällskap finns möjlighet att öppna upp en vikvägg mellan de båda matsalarna, då finns plats för 260 sittande gäster. Lokalen passar då utmärkt till både fest och konferens eftersom matsalarna är utrustade med hörslinga och förstärkare. Maten serveras alltid i bufféform och man kan ta maten från flera stationer och håll.

Rättviksrummet lämpar sig för mindre grupper (max 40 personer) som vill äta i avskildhet. Rummet ligger i stiftsgårdens äldsta del, strax innanför receptionen och är vackert inrett i traditionell dalastil.