Våra fonder

En plats för växt och utveckling

Stiftsgården har sedan mitten av 1940-talet varit en mötesplats för många människor. Unga som gamla kan vittna om hur viktig Stiftsgården varit för dem genom livet. Våra ledord möte, vila, lärande och gemenskap har tillsammans med alla de människor som besökt eller jobbat hos oss genom åren bidragit till att skapa den stabila grund vi stått på i över 70 år. Stiftsgårdens önskan är att vara en öppen famn, välkomnande mot människor från alla håll, en plats som kan ingjuta livsmod och hopp, en plats som erbjuder gemenskap. Hos oss byggs Guds rike i en värld som alltjämt är trasig. Tillsammans vill vi hjälpas åt att vara människor. Även den som under olika faser i sitt liv inte själv kan bekosta sin vistelse på Stiftsgården ska ges möjlighet till det. Med anledning av detta har vi två fonder som det är möjligt att söka bidrag från. Du hittar mer information om fonderna nedan. Välkommen med din ansökan!

Vistelsefonden

Syftet med Vistelsefonden är att ge ekonomiskt stöd till välbehövlig vistelse på Stiftsgården för den som inte kan betala hela vistelsen själv. Du som gärna vill eller behöver komma till Stiftsgården men inte har råd att betala hela vistelsen kan få stöd från vår Vistelsefond. Fyll i blanketten ”Fondansökan” nedan och beskriv din situation. Märk ansökan med ”Vistelsefonden”. Kom ihåg att ansökan behöver göras innan vistelsen påbörjas. Du som vill ge en gåva till Vistelsefonden, och därmed underlätta för andra människor att komma till Stiftsgården, är välkommen att sätta in valfri summa på Bg 470-0050. Ange ”Vistelsefonden” så kommer dina pengar rätt. Tack för ditt stöd!

Solidaritetsfonden

Syftet med Solidaritetsfonden är att ge ekonomisk hjälp till ungdomar som av olika anledningar vill eller behöver komma till Stiftsgården men inte har råd att betala vistelsen själv. Du ungdom som gärna vill eller behöver komma till Stiftsgården men inte har råd att betala hela vistelsen kan få stöd från vår Solidaritetsfond. Fyll i blanketten nedan ”Fondansökan” och berätta vem du är och varför du behöver ett bidrag. Märk ansökan med ”Solidaritetsfonden”. Kom ihåg att ansökan behöver göras innan vistelsen påbörjas. Du som vill ge en gåva till Solidaritetsfonden, och därmed underlätta för fler ungdomar att komma till Stiftsgården, är välkommen att sätta in valfri summa på Bg 470-0050. Ange ”Solidaritetsfonden” så kommer dina pengar rätt. Tack för ditt stöd!

Att söka fondmedel

Vill du ansöka om pengar från våra fonder? Skriv då ut och fyll i nedanstående blankett och skicka till oss på Stiftsgården Rättvik/ Programenheten, Kyrkvägen 2, 795 32 Rättvik. Om du inte har möjlighet att skriva ut blanketten eller om du vill hellre vill skicka den digitalt går det bra att skicka ett mejl till oss med dina svar. Kom ihåg att ta med allt som står i formuläret så att vi kan göra en bedömning. Skicka det till info@stiftsgardenrattvik.se

Fondansökan