Helga på Stiftsgården

Kom och helga hos oss och bli en del av vår gemenskap!

Att helga innebär att du kommer till Stiftsgården över en helg och arbetar i köket, eller ibland i vaktmästeriet, tillsammans med personalen. Arbetet varar ca 7 timmar om dagen. Övrig tid är du fri att göra precis vad du vill. Du kan till exempel hänga med Stiftsgårdens trevliga volontärer eller delta i aktiviteter som gården arrangerar för grupper som är på besök över helgen. Du kan också använda gårdens alla roliga saker som t.ex. badplats, bastu, gym, kanoter, spel, instrument, fotbollsplan, volleybollplan, bouleplan, utomhusschack, pingisbord, studsmatta eller Bengtboll.

Hur ser ett helgarschema ut?

Fredag 18.00 – 22.00
Lördag 07.00 – 14.00 eller 15.00 – 22.00
Söndag 07.00 – 14.00

Om det är mycket folk på stiftsgården under helgen är det ofta fler personer som helgar och då tar ena gruppen passet 07.00-14.00 medan den andra kör kvällspasset som är 15.00–22.00.

Hur blir jag helgare?

Gå med i gruppen ”Vill vara helgare” på Facebook. Schemat för kommande helger kommer lite längre ner här på sidan, där ser ni hur många platser det finns kvar och vilka grupper som är här. Efter att du har hittat en helg och bestämt dig för att du vill helga så är det bara att skriva ett PM till ”Villvara helgare” så fixar vi allting. Stiftsgården står för reseersättning upp till och med 750 kronor med billigaste färdmedlet.

Har du inte Facebook går det bra att skicka ett mail till våra volontärer volontarer@stiftsgardenrattvik.se eller ringa oss på 010-160 80 00.

Hör gärna av dig om du har några tankar eller funderingar. Vi ses på Stiftsgården!

Hur får jag ersättning för min resa till och från Stiftsgården?

För att få tillbaka pengar för resan till och från Stiftsgården måste du fylla i blanketten nedan och skicka in den till oss inom 3 månader. Du kan antingen maila blanketten till oss på info@stiftsgardenrattvik.se eller skicka den per post till Stiftsgården Rättvik, Kyrkgatan 3, 795 32 Rättvik.

Reseersättning helgarbetare