Helga på Stiftsgården!

Kom och helga på Stiftsgården och bli en del av vår gemenskap!

Att helga innebär att du kommer till Stiftsgården över en helg och arbetar i köket, eller ibland i vaktmästeriet, tillsammans med en handledare. Arbetet varar ca 7 timmar om dagen. Övrig tid är du fri att göra precis vad du vill. Du kan till exempel hänga med Stiftsgårdens trevliga volontärer eller delta i aktiviteter som gården arrangerar för grupper som är på besök över helgen. Du kan också använda gårdens alla roliga saker som t.ex. badplats, bastu, gym, kanoter, spel, instrument, fotbollsplan, volleybollplan, bouleplan, utomhusshack, pingisbord, studsmatta eller Bengtboll.

Hur ser ett helgarschema ut?

Fredag 18.00 – 22.00
Lördag 07.00 – 14.00
Söndag 07.00 – 14.00

Om det är mycket folk på stiftgården under helgen är det 6-8 personer som helgar och då tar ena gruppen passet 07.00-14.00 medan den andra kör kvällspasset som är 15.00–22.00.

Hur blir jag helgare?

Gå med i gruppen ”Vill vara helgare” på Facebook. Där hittar du mer information och ett schema över alla helger där det står vilka som är här och hur många helgarplatser det finns. Efter att du har hittat en helg och bestämt dig för att du vill helga så är det bara att skriva ett PM till ”Villvara helgare” så fixar vi allting. Stiftsgården står för reseersättning upp till och med 750 kronor med billigaste färdmedlet.

Har du inte Facebook går det bra att skicka ett mail till våra volontärer volontarer@stiftsgarden.org eller ringa oss på 010-160 80 00.

Hör gärna av dig om du har några tankar eller funderingar. Vi ses på Stiftsgården!