Fridfullt i Enhetens kapell

I nära anslutning till huvudbyggnaden ligger vårt fina kapell – Enhetens kapell. Tre gånger om dagen ringer klockan till andakt – morgon, lunch och kväll. Ibland fylls kapellet till bristningsgränsen, ibland är det bara några få som samlas. Oavsett skänker kapellet ro & frid i en för många stressig tid. Sommartid, när många barn och ungdomar vistas på gården, utgör kapellet en viktig och stillsam samlingsplats.

Kapellet, som stod färdigt 1981, har ritats av arkitekt Jerk Alton. Krucifixet är ritat av Jerk Werkmäster och utformat av Nittsjö keramik. Den magnifika takkronan symboliserar törnekronan och segerkransen men har även en lokal symbolik. Ljuslyktorna är nämligen utformade som koskällor och vill skänka en tanke till traktens många fäbodar. Kronan är utformad av Thomas Hellström. Thomas har även formgett den vackra ljusbäraren som vill påminna om Livets träd. Även här finns en lokal symbolik, armarna symboliserar traktens kyrkobåtar med årorna uppsträckta mot himmelen som hälsning. Dörren till Enhetens kapell är alltid öppen, det ska vara enkelt att när som helst gå in där.

Våra ordinarie tider för andakter finner du nedan. Ibland kan det dock vara andra tider som gäller. Hör gärna av dig före du kommer om du önskar få aktuella tider.

Morgonbön 08.00 måndag-söndag ej tisdag
Morgonmässa 08.00 tisdag
Mitt på dagen-bön 12.00 måndag – lördag
Aftonbön 20.00 måndag – fredag ej onsdag
Kvällsmässa 20.00 onsdag och lördag

Till Enhetens kapell är alla välkomna!