EN PLATS FÖR ALLA!

Rullstol på en stig

Stiftsgården vill vara en plats för alla, berätta gärna för oss vad du behöver så hjälper vi till. Vi är certifierade av Equality – tourism for all. På deras hemsida kan du läsa mer i detalj om Stiftsgårdens tillgänglighetsdata.

Boende

Vi har 20 rum som är särskilt anpassade för personer med rörelsehinder, varav ett som är anpassad för permobil. Duschpallar, dävert, sängryggstöd, ergonomiska sittdynor och toalettförhöjare finns att tillgå, säg bara till i receptionen. Är du i behov av vibrerande väckarklocka som även har brandlarmsfunktion finns det att låna i receptionen.

Allmänna utrymmen

Stiftsgården har ett antal rymliga toaletter i huvudbyggnaden för dig som har rörelsehinder. Alla har larm som är kopplade till fast personal dagtid och Räddningstjänst nattetid. Receptionen har teleslinga. Dörröppnare och ramper finns. Hissarna har talande våningsindikering.

Konferenslokaler

Många av våra konferenslokaler våra konferenslokaler är alla utrustade med teleslinga, det finns även i kapellet. Behöver ni en portabel slinga finns det att låna.