EN PLATS FÖR ALLA!

Rullstol på en stig

Stiftsgården vill vara en plats för alla, berätta gärna för oss vad du behöver så hjälper vi till. Vi är certifierade av Equality – tourism for all. På deras hemsida kan du läsa mer i detalj om Stiftsgårdens tillgänglighetsdata.

Boende

Vi har 20 rum som är särskilt anpassade för personer med rörelsehinder, varav två har extra utrustning och ett som är anpassad för permobil. Dessa rum är alla utrustade med larm som är kopplat till fast personal dagtid och räddningstjänsten nattetid. Duschpallar, dävert, sängryggstöd, rullstol och toalettförhöjare finns att tillgå, säg bara till i receptionen. Är du i behov av vibrerande väckarklocka som även har brandlarmsfunktion finns det att låna i receptionen.

Allmänna utrymmen

Stiftsgården har ett antal rymliga toaletter för dig som har rörelsehinder. Alla har larm som är kopplade till fast personal dagtid och Räddningstjänst nattetid. Receptionen har teleslinga. Dörröppnare och ramper finns. Hissarna har talande våningsindikering.

Konferenslokaler

Våra konferenslokaler är alla utrustade med teleslinga, det finns även i kapellet och i våra TV-rum. Behöver ni en portabel slinga finns det att låna.