Är du intresserad av att vara en del av vår verksamhet?

Att vara volontär på Stiftsgården innebär att du är med och formar Stiftsgårdens miljö och deltar i gårdens arbete och liv. Du ingår i ett arbetslag med ca 30 fast anställda och upp till 6 volontärer i olika åldrar. Även internationella volontärer finns då och då hos oss. Tillsammans, inom våra olika arbetsområden, verkar vi för att gården ska vara en plats för möten, gemenskap, vila och lärande. Stiftsgården har ett rikt andakts- och gudstjänstliv. Vi ställer inga krav på att du ska vara troende för att arbeta hos oss, men andakterna är en viktig del av verksamheten. Vi förväntar oss att du respekterar vår kristna profil och i volontäruppgifterna ingår det att bland annat att leda andakter. Självklart får du stöd av oss i de delar som du känner att du behöver.

Stiftsgården är en alkohol- och drogfri miljö. Det innebär att varken anställda, gäster eller du som volontär använder alkohol eller droger på Stiftsgården.

För mer information se här: Jobba som volontär

Nu kan du ansöka till att bli volontär hos oss fr.o.m. hösten 2021!

Volontäråret

Att vara volontär ger dig en möjlighet att bättre lära känna dig själv och omvärlden; genom ditt arbete, genom möten med andra människor och kulturer, samt genom att leva i ”kollektiv” med de andra volontärerna.

Boendet

Under din tid som volontär har du tillgång till ett eget möblerat rum med delad toalett och dusch. Kök och sällskapsrum delas med övriga volontärer. Du har även fri tillgång till internetuppkoppling.

Arbetet

Tillsammans med övrig personal tar du som volontär hand om grupper och skapar läger för församlingars konfirmandgrupper. Tillsammans med övrig personal skapar du även gårdens egna läger och arrangemang. Förutom detta ingår det i volontäruppdraget att arbeta med de flesta andra funktioner på gården så som vaktmästeri, lokalvård, servering och reception. Att vara volontär innebär en heltidsanställning med 40 arbetstimmar/vecka, 35 timmar är schemalagda och 5 timmar är förtroendearbetstid. Du jobbar i snitt varannan helg. ALLA är välkomna att söka, har du några särskilda behov tar vi självklart hänsyn till dessa så att din tid här hos oss ska bli så bra och givande som möjligt. Ingenting är omöjligt, tillsammans gör vi det möjligt!

Lön

Förutom boende och all mat får du som volontär 3100 kronor före skatt i lön per månad.

Ansökan

Skriv ut och fyll i ansökningsblanketten nedan och skicka till oss på Stiftsgården Rättvik, Kyrkvägen 2, 795 32 Rättvik eller skicka ett mail med svar på samtliga frågor som finns i formuläret till volontaranmalan@stiftsgardenrattvik.se. I samband med din ansökan behöver vi även en kopia på utdrag från Polisens belastningsregister. Ansökningsprocessen är öppen. Det betyder att det inte finns någon deadline utan vi gör ett löpande urval där de vi finner lämpade för uppdraget kallas till intervju. Du är varmt välkommen med din ansökan!

Ansökningsformulär

Frågor

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Lotta Wåhlberg på 010-160 80 08 eller program@stiftsgardenrattvik.se.