Jobba som volontär hos oss!

Inför 2019 söker vi nya glada volontärer till vårt team på Stiftsgården Rättvik! Är du intresserad av att vara en del av oss under ett år eller termin (dock minst tre månader) behöver vi din ansökan senast 1 november.

Att vara volontär på Stiftsgården innebär att du är med och formar Stiftsgårdens miljö och deltar i gårdens arbete och liv. Du ingår i ett arbetslag med ca 30 fast anställda och upp till 6 volontärer i olika åldrar. Även internationella volontärer finns då och då med i detta arbete. Tillsammans, inom våra olika arbetsområden, verkar vi för att gården ska vara en plats för möten, gemenskap, vila och lärande. Stiftsgården har ett rikt andakts- och gudstjänstliv. Vi ställer inga krav på att du ska vara troende för att arbeta här, men gudstjänsterna är en viktig del av verksamheten. Vi förväntar oss att du respekterar vår kristna profil och i volontäruppgifterna ingår det att bl a leda andakter. Stiftsgården vill vara en alkohol- och drogfri miljö. Det innebär att varken anställda, gäster eller du som volontär använder alkohol eller droger på Stiftsgården.

Volontäråret

Att vara volontär ger dig en möjlighet att bättre lära känna dig själv och omvärlden; genom ditt arbete, genom möten med andra människor och kulturer, samt genom att leva i ”kollektiv” med de andra volontärerna.

Boendet

Under din tid som volontär har du tillgång till ett eget möblerat rum med toalett, dusch och ett litet pentry. Volontärerna delar dessutom ett stort sällskapsrum tillsammans. Du har även fri tillgång till internetuppkoppling.

Arbetet

Tillsammans med övrig personal tar du som volontär hand om grupper och skapar läger för församlingars konfirmandgrupper. Tillsammans med övrig personal skapar du även gårdens egna läger och arrangemang. Förutom detta ingår det i volontäruppdraget att arbeta med de flesta andra funktioner på gården så som vaktmästeri, lokalvård, servering och reception. Att vara volontär innebär en heltidsanställning med 32 schemalagda arbetstimmar/vecka. Du jobbar i snitt varannan helg. ALLA är välkomna att söka, har du några särskilda behov tar vi självklart hänsyn till dessa så att din tid här hos oss ska bli så bra och givande som möjligt. Ingenting är omöjligt, tillsammans gör vi det möjligt!

Lön

Förutom boende och all mat får du som volontär 3100 kronor i lön per månad. Efter avdragen skatt och förmånsvärde blir det ca 2100 kronor.

Ansökan

Skriv ut och fyll i ansökningsblanketten nedan och skicka till oss på Stiftsgården Rättvik, Kyrkvägen 2, 795 32 Rättvik eller skicka ett mail till volontaranmalan@stiftsgardenrattvik.se. I samband med din ansökan behöver vi även en kopia på utdrag från Polisens belastningsregister.

Frågor

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Jimmy Jansson på 010-160 80 64 eller jimmy.jansson@stiftsgardenrattvik.se.

Ansökningsblankett volontär

Volontär på Stiftsgården 2019