VOLONTÄR PÅ STIFTSGÅRDEN

Att vara volontär på Stiftsgården innebär att du är med och formar Stiftsgårdens miljö och deltar i gårdens arbete och liv. Du ingår i ett arbetslag med ca 30 fast anställda och upp till 6 volontärer i olika åldrar. Även internationella volontärer finns då och då hos oss. Tillsammans, inom våra olika arbetsområden, verkar vi för att gården ska vara en plats för möten, gemenskap, vila och lärande. Stiftsgården har ett rikt andakts- och gudstjänstliv. Vi ställer inga krav på att du ska vara troende för att arbeta hos oss, men andakterna är en viktig del av verksamheten. Vi förväntar oss att du respekterar vår kristna profil och i volontäruppgifterna ingår det att bland annat att leda andakter. Självklart får du stöd av oss i de delar som du känner att du behöver.

Stiftsgården är en alkohol- och drogfri miljö. Det innebär att varken anställda, gäster eller du som volontär använder alkohol eller droger på Stiftsgården.

Du kan närsomhelst ansöka till att bli volontär på stiftsgården!

Att vara volontär
Som volontär på Stiftsgården i Rättvik får du en möjlighet att vara, verka och utvecklas i en miljö som pulserar av tro, liv och möten. Samtidigt som du hjälper oss på Stiftsgården att värda grupper, leda andakter och sköta om den dagliga driften så får du hela tiden chansen att utveckla och utmana dig själv. Kanske går du i tankar på en framtid inom kyrkan, utveckla din tro eller bara göra en insats i en verksamhet som är viktig för väldigt många människor?

Vad är Stiftsgården i Rättvik för ställe?
Hit kommer människor från hela världen! Det som närmast är att betrakta som en vanlig dag kan innebära besök av och möten med föreläsare från Sydafrika, en ungdomsgrupp från södra Norrland eller grupp präster från Västmanland och Dalarna som går en fortbildning. Icke att förglömma våra trogna lunchgäster nerifrån byn!

Möten, gemenskap, vila och lärande.
Det är våra fyra värdeord som vi arbetar utifrån. Samtidigt så lever vi med en självklarhet av att vara en del av den världsvida kyrkan och en trosgemenskap. Vi bjuder in till en gudstjänstgemenskap tre gånger om dagen där vi antingen firar andakt eller mässa tillsammans med våra gäster och alla dom som någonstans i världen tittar på klockan och vet att vi ber med dom. Stiftsgården i Rättvik är också en drogfri miljö.
Vi tar i vår verksamhet avstånd från alkohol och droger och vill därför att våra gäster och volontärer respekterar varandra genom att följa det när man är här. Det gör att fler kan vistas hos oss än vad som annars är möjligt.

Ersättning, mat och boende
Hos oss får en volontär 3100kr före skatt, del i ett boende och all mat lagad eller levererad som råvaror till det gemensamma boendet. Boendet består av ett eget rum med eget litet badrum inklusive dusch och toalett samt ett kombinerat kök och vardagsrum som man delar med de andra volontärerna. Någon gång i veckan lagar volontärerna mat ihop i det egna boendet och annars serveras den i matsalarna bland gårdens gäster.

Period som volontär
Volontäråret sträcker sig från augusti till juni. Du kan även ansöka till halvårsvolontär. Den perioden sträcker sig från augusti till januari eller januari till juni.
Det går självklart även att förlänga sitt halvår till helår under periodens gång i mån av plats.

Ansökan
Du anmäler dig genom att fylla i ansökningsformuläret (längst ner på sidan). Vi intervjuar löpande.

Email:
program@stiftsgardenrattvik.se

Har du fler frågor?
Vill du veta mer om vad Stiftsgården i Rättvik är och gör så finns information både här och var på nätet. Vi finns på sociala medier, vi har en hemsida och slår man en sökning på google så får man ta del av många människors bilder och minnen från vår verksamhet. Annars kan du höra av dig till vår ungdomsansvarige med frågor om anmälan, rekryteringsprocess eller annat som snurrar i huvudet.

Gurra Danielsson, ungdomsansvarig
gustav.danielsson@stiftsgardenrattvik.se
Telefon: 010-160 80 08

Lotta Lirkas, programchef
lotta.lirkas@stiftsgardenrattvik.se
Telefon: 010-160 80 76

Hoppas vi ses!

Gör din ansökan om att bli volontär

Som volontär kommer du att få arbeta med många sysslor. Beskriv dina intressen, kunskaper och övriga meriter som kan komma till nytta som volontär.

Referensperson till person som ansökt som volontär

Referenspersonen får inte vara nära anhörig till den sökande.

Min relation till den sökande är (välj det alternativ som passar bäst)