Alla barnlåtar på fyra strängar

– ukulele för öppna förskolan

3-4 november 2021

Klappramsor i alla ära men det gör något särskilt med stämningen i rummet när det blir lite musik till sångerna. Barnen jazzar lite mer, föräldrarna blir mer säkra i sången och som ledare får man en grund för sången. En ukulele är inte världens mest avancerade instrument, men såväl amatör som professionell kan göra mycket och mera med dom där fyra strängarna och på så vis skapa den där eftersträvansvärda stämningen.

Kursens upplägg är enkelt: spela tills det gör ont i fingrarna och fortsätt. Under två dagar nöter vi in sånger som grundar sig på några få grepp på ukulelen. Löftet är att alla ska kunna en låt utan att titta innan första dagen är slut, målet är att två låtar ska sitta hos var och en innan kursavslutningen och ambitionen är att alla kan tre låtar utantill. Ambitionen är inte menad att sätta press på kursdeltagaren – snarare tvärtom! Det är en försäkran om att instrumentet är lätt att spela på.

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och reserverar oss för ändringar p g a pandemin. Deltagarantalet är i dagsläget kraftigt begränsat och vi håller goda fysiska avstånd. Kursen ges endast på plats. Först till kvarn gäller.

Mer info om kursen: Ukulelekurs, folder
För frågor vänligen kontakta oss på program@stiftsgardenrattvik.se eller 010-160 80 00.
För anmälan vänligen fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart som möjligt med besked om du fått plats.

Gör din intresseanmälan här!