GLOBAL TRETTONHELG

Agera för klimaträttvisa
3 – 6 januari 2022

Diskussionen om klimatet får stort utrymme både i samhället och i kyrkan. I november 2021 träffades ledare från världens länder i Glasgow till COP26. Vi får information och tid att samtala om olika sätt att agera för klimatet. Vad hände på COP26 och hur kan kyrkan och vi samhällsmedborgare agera? Hur kan vi värna jorden och allas vår framtid? Vi får samtala med andra och varandra kring vad som är våra egna och kyrkans utmaningar? Under dagarna möter vi personer som agerar för klimatet deltagare i COP26, författare, handlare, slöjdare och aktivister för klimatet.

Inspiratörer som kommer är bland annat: Amanda Björksell – Sveriges ungdomsrepresentant i Glasgow; Maria Küchen – författare och krönikör; Eva Katarina Agestam – präst och pilgrimsvandrare; Bertil Högberg – mångårig aktivist för Fair trade, klimatet, rättvisa och globala frågor; Åsa Ingårda – slöjdare, pilgrimsvandrare, förtroendevald på olika nivåer i kyrkan och Act aktivist; Sofia Plogen – slöjdare, klimataktivist, återbruksaktivist samt röster från samarbetspartners för Act Svenska kyrkan i hela världen.

Vi möter andra och tar del av nya perspektiv hur vi kan agera för klimaträttvisa.

Allt sker i ett möte med deltagare i alla åldrar. Vi har också en minibokhandel och en mini Fair Trade Shop på gården under dagarna. Vi firar mässa och sjunger så kapelltaket lyfter och sista kvällen har vi fest med musik och disco – som alltid på Global trettonhelg!

Varmt välkommen!

Mer info:
Informationsfolder: Global trettonhelg
Program: Global trettonhelg, 3-6 januari 2022
För frågor vänligen kontakta oss på program@stiftsgardenrattvik.se eller 010-160 80 00.
För bokning vänligen fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart som möjligt med besked om du fått plats.
Sista anmälningsdag är 6 december.

Varmt välkommen med din förfrågan!