GLOBAL TRETTONHELG

Youth Camp
3-6 januari 2024

Hope and Glory är temat för Global Trettonhelg 2024. Hopp och helighet i kyrkornas arbete genom tro, kunskap och samarbete för och med varandra i den världsvida kyrkan. Detta kommer att utforskas genom olika kyrkors arbete med inkludering av barn och unga. Bredare rättighetsfrågor såsom jämställdhet, HBTQ-frågor, urfolk och funktionsvariationer tas även upp. Genom fokus på samverkan i den världsvida kyrkan då, nu och i framtiden och Svenska kyrkans roll i detta arbete.

Program:

En dag fokuserad på Tanzania med temat ”Tanzania i våra hjärtan”. En dag om Sydafrika med fokus på ”Sydafrika och arvet efter ärkebiskop Desmond Tutu”. En dag ägnad åt Palestina/Jordanien med rubriken ”Ung i den världsvida kyrkan”.

Det blir visning av Sydafrikafilmen ”A Tree Has Fallen – Remembering Archbishop Desmond Tutu”, en film av Marika Griehsel, med öppen visning och föreläsning. Inbjudna talare och musikaliska framträdanden. Ungdomar från miniutbytet i Palestina/Jordanien och Svenska Kyrkans Unga (SKU) deltar.

Youth Camp:

14 unga från Evangelical Lutheran Church in Jordan and the Holy Land (ELCJHL) samt svenska ungdomar som deltagit i ett miniutbyte under hösten 2023 kommer till Global Trettonhelg. Utbytesgruppen kommer att förstärkas med fler unga från församlingar och SKU-grupper för att delta. Ungdomar från Irland, Tyskland, England, Norge, Agera volontärerna och Svenska Kyrkans Unga kommer också att delta.

Sätt redan nu detta datum i din kalender och håll utkik för en snart kommande folder med mer detaljerad information om program, priser och annat på vår hemsida.

Mer info om kommer snart.
För frågor är du välkommen att kontakta oss på ulrika.knutsson@svenskakyrkan.se eller 010-160 80 00 vxl.
För anmälan vänligen fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart som möjligt med besked om du fått plats.

Gör din anmälan här!