GLOBAL TRETTONHELG

Tro, hopp och kärlek
3 – 6 januari 2023

Global Trettonhelg är ett generationsöverskridande läger i tre dygn av föreläsningar, fördjupande seminarier, mässfirande och fest med musik.

Idag mer än någon sin behöver vi träffas för att skapa kraft tillsammans. Lägret vill skapa  möten och upplevelser samt ge fakta, kunskap och praktiska erfarenheter. Tillsammans skapar vi deltagarna kraft för att sprida det goda budskapet med kunskap och handling om vägar till mer fred, jämställdhet, hälsa, demokrati i världen.

En mötesplats som har som mål att öka medvetande om vår gemensamma värld och hur vi genom samverkan mellan kyrkor och genom kunskap om läget i världen kan hitta sätt att känna tro, hopp och kärlek som ger oss kraft till handling.

En mötesplats där vi kan vända utmaningar av mörker i världen till ljus genom att tillsammans få del av möjligheter och skaparkraft.

En mötesplats för alla åldrar med inspiration, upplevelser, reflektion och aktiviteter.

En mötesplats där vi tillsammans prövar på att använda Act Svenska kyrkans material ACTUM så att vi utrustas med verktyg och erfarenhet att kunna använda det i våra vardagliga församlingar och sammanhang för att sprida medvetenhet om möjligheter att göra vår värld bättre.

Ett möte för att stärka till medvetenhet genom kunskap och gemensamma upplevelser. Ett möte också med andra i den världsvida kyrkan och engagerade i olika åldrar som leder till kraft av tro, hopp och kärlek för att bidra till guds rike.

Vårt fokus är att  skapa tro, hopp och kärlek genom att lyfta fram och fördjupa oss i två av de fem perspektiv som finns i Act Svenska kyrkans material ACTUM.

  1. Jämställdhet och hälsa – om flickors och kvinnors utsatthet, utmaningar och möjligheter.
  2. Fred och demokrati – Varje människa är älskad av Gud och har samma värde och rätt.

I programmet finns aktiviteter att välja på vi lägger också in fri tid, specialaktiviteter för unga, ungdomar och vuxna och äldre kort sagt vi erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vi firar mässa och sjunger så kapelltaket lyfter och sista kvällen har vi fest med musik och disco – som alltid på Global trettonhelg!

I samband med global trettonhelg kommer det att vara ett internationellt ungdomsutbyte Youth Camp 2-7 januari 2023. Vill du veta mer eller som ungdom (16-26 år) delta är du välkommen att kontakta oss på program@stiftsgardenrattvik.se.

Läs mer om kursen och priser här: Global Trettonhelg 2023, informationsfolder
För frågor vänligen kontakta oss på program@stiftsgardenrattvik.se eller 010-160 80 00.
För bokning vänligen fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart som möjligt med besked om du fått plats. Anmälan senast den 3 december 2022. 

Gör din anmälan här!