Kropp och själ – skapa platser för vardagsglädje

INSTÄLLD

Mötesplats torsdagar på webben

I en värld som är förändrad finns det ändå hopp om en framtid. Ett behov att skapa platser för vardagsglädje. Vi som arbetar eller vi som är hemma längtar alla efter sådana platser i livet. Vi kan alla vara med och skapa platser utifrån de omständigheter vi befinner oss i. Några som har gjort det och funderat på detta är våra tre föreläsare i miniserien Mötesplats torsdagar på Stiftsgården i Rättvik.

Digitalt skapar vi en plats i tid och rum för inspiration. Du kan under tre torsdagar i den här serien koppla upp dig via Zoom Stiftsgården Rättvik och delta i vårt korta förmiddagsmöte.

15 april
Vasaloppets VD Johan Eriksson – inspirerar och funderar kring hur man engagerar så många människor både vanlig motionärer, elitåkare och ideella kring fenomenet Vasaloppet.

22 april
Möter vi Christian Hedberg som inspirerar oss att hitta förhållningssätt som ger oss vardagsglädje mitt i problem och smärta. För vem vill dricka kaffe med någon som är bitter?

29 april
Träffar vi Unni Wiig-Sandberg, Stiftsadjunkt och själavårdare som pratar mera om att hitta platser mer inåt. Att skapa platser för vardagsglädje för kropp och själ är en utmaning för oss alla i denna tid när våra liv i mångt och mycket har ställts på ända. För inspiration och konkreta tips träffas vi den här torsdagsförmiddagen.

Före, under och efter varje föreläsning finns det förstås möjlighet att mötas, samtala och känna stiftsgårds gemenskap tillsammans med varandra och vår programvärd Ulrika Knutsson.

Mötesplatsen startar redan 9.30 med att vi tar dig till Stiftsgården i bilder, prat och musik. Mellan kl. 10 -12 delar vår föreläsare med sig och vi får möjlighet till smågrupp och reflektion under tiden. Den som vill kan stanna kvar i Zoom och få del av bön mitt på dagen i Enhetens kapell. Vi längtar efter er och behöver ert stöd tills dess vi kan mötas igen. I dessa tider behöver vi även ert bidrag i form av böner och gåvor för verksamheten.

Programvärd: Ulrika Knutsson, folkbildare och församlingsutvecklare, medarbetare på Stiftsgården i Rättvik. E-post: ulrika.knutsson@svenskakyrkan.se