Viktig Vasaloppsinformation 2022

Välkommen till Stiftsgården och en upplevelse utöver det vanliga!

Vår förhoppning är att vi skall kunna ge Er bästa möjliga förutsättningar för att genomföra ert skidlopp på ett bra sätt. Vi vet att information är viktig och grunden till att ni ska kunna känna er trygga. Därför har vi satt ihop en del viktig information. Samma information finns uppsatt på informationstavlan i Leksandsrummet till vänster om receptionen samt som ett pm i ert kuvert med nummerlapp etc.

Vid incheckning

Vid ankomst får ni hämta Er nummerlapp i Leksandsrummet intill receptionen. Gå sedan till receptionen där vi prickar av och dubbelkollar att ni fått rätt nummerlapp. Om det skulle vara några problem med någon nummerlapp, fel namn, nummer etc. så kan man lösa det vid starten. Lakan och handdukar ingår för alla oavsett boende.

Matservering under Vasaloppsveckan

Frukost serveras med start enligt följande i matsalen Ängen (stora matsalen):

 • 25/2 kl. 05.00 Vasaloppet 30
 • 26/2 kl. 05.00 Tjejvasan
 • 27/2 kl. 01.30 Öppet spår söndag
 • 28/2 kl. 00.30 Öppet spår måndag
 • 1/3 kl. 05.00 Vasaloppet 45
 • 2/3 kl. 06.00 Dagen efter Vasaloppet 45
 • 6/3 kl. 01:30 Vasaloppet
 • 7/3 kl. 07.00 Dagen efter Vasaloppet

Ta gärna med en egen termos så ni kan ta med er något varmt att dricka innan starten.

Middag serveras från kl.17.00-22.00. Deltagare som kommer efter kl. 22.00 får hjälp med att värma sin mat allt eftersom de kommer tillbaka till Stiftsgården.

Skidvallning

Gäster som beställt vallning av sina skidor lämnar in dem i Vita lägergården, följ marschallerna som utgår från gästrumsflyglarna. Inlämning av skidor ska ske mellan kl. 17.00–19.00. Det är skidklubben IK Jarl som vallar Era skidor. IK Jarl har skolat många duktiga skidåkare genom åren t.ex. Sofia Bleckur, Tjejvasavinnare.

Era skidor ska vara rena när ni lämnar in dem och ni ska ha satt fast klisterlapparna (ligger i ert startnummerkuvert) med namn och ev. starttid innan ni lämnar in dem, detta gäller som betalning. Saknas lapparna blir skidorna inte vallade. Våra vallare har hela tiden kontroll över vilken valla som skall gälla för morgondagen och ert lopp. Vallning sker allt eftersom skidorna kommer in vilket betyder att ni kan hämta dem lite senare på kvällen.

Valla själv

Ni som vill valla själva får valla i Norra gästrumsflygelns (rumsnummer 40-50) källare. Gå längst bort på entréplan och ned i källaren. Där finns en del vallningsutrustning som ni får låna.

Busstransport

 • Information om busstider hittar ni på anslagstavlan i receptionen. Vi ber Er respektera dessa tider då vi i vår tur beställt plats för ER i en speciell buss, bussen avgår från huvudentrén. Den tid som anges för er är den tid då bussen åker, alltså en avresetid. Ni ska vara på plats 15 min före avgång.
 • Bussen kommer att köra fram till starten och vara kvar vid starten tills samtliga åkare har kommit iväg, ni kan inte lämna kvar något i bussen.
 • I den information ni fått från Vasaloppet finner ni hur ni går tillväga med era ombyteskläder och ev. packning. Vi rekommenderar er att ta med ombyteskläder och något att äta.
 • Ni kommer att få en karta som visar hur ni tar er till bussen efter loppet. Om det skulle behövas så kommer vi att uppdatera aktuell information via QR-koden som ni finner på anslagstavlorna i receptionen samt på vår hemsida. Kom ihåg att uppdatera er så att ni har aktuell information.
 • Telefonnummer till bussen som kör er till Rättvik och Stiftsgården efter målgång är: 070-5557254 Stiftsgårdens journummer är: 076-940 80 66 och 076-940 80 10

För allas bästa kräver busschaufförerna att ni lägger era skidor och stavar i ett skidfodral.

Om ni INTE kommer att åka med bussen tillbaka till Stiftsgården så MÅSTE ni meddela Stiftsgården eller busschauffören detta!

Bastu

Det finns möjlighet att basta när ni kommer hem från Ert lopp. Om ni önskar detta så finns bastun i källaren i Norra gästrumsflygeln (rumsnummer 40-50). Säg till i receptionen så sätter vi på bastun i god tid.

Avresa

Vi vill gärna ha Era synpunkter på hur ni upplevt vistelsen här. Fyll därför i vår utvärderingslapp och lämna den på rummet. På detta sätt slipper du eller andra gäster sådant som varit mindre bra och ni får mer av det som varit bra.

Ni som bor en natt måste checka ut innan ni åker iväg till start. Vi ställer fram en korg på receptionsdisken där ni kan lägga nycklarna. Bagagerum finns på entréplan i västra flygeln (rumsnummer 10-30) – lekrummet.

Stiftsgårdens personal önskar Er lycka till i spåret och hoppas Er vistelse hos oss skall bli minnesvärd!