En studiecirkel om Stiftsgårdens historia och framtid

Lördagarna 8 maj, 15 maj, 22 maj, 29 maj och 5 juni

Stiftsgården i Rättvik är en välkänd plats inom kyrkan i Sverige och väl etablerad i den världsvida kyrkan. Vanligen så förlägger gården tiotusentals besökare på hotell och lägergårdar och möten sker med människor från olika delar av världen. Medan andra av Svenska kyrkans kurs- och lägergårdar tvingas läggas ned så står Stiftsgården i Rättvik kvar – hur kan det komma sig?

Under fem lördagar i maj så får vi ha nätbaserade träffar med en utgångspunkt på Stiftsgården i Rättvik. De fyra första träffarna leds av Margareta ”Detan” Barkevall-Lindborg som berättar om sin tid på Stiftsgården – från 1950-talet till idag. Den sista träffen blir ett möte med framtiden där Stiftsgårdens föreståndare, Pontus Gunnarsson, tillsammans med ordföranden i stiftelsens styrelse, biskop Mikael Mogren, pratar och ger oss en inblick i Stiftsgården på andra sidan pandemin.

Hur ser de nätbaserade träffarna ut?

De fyra första träffarna är uppbyggda som så att vi ser en film om ca 45 min tillsammans för att sedan ha en samtal i smågrupper. Efter smågrupperna så möts vi igen i den stora gruppen och delar tankar och får också möjlighet att ställa frågor till Margareta ”Detan” Barkewall-Lindborg. Den sista träffens upplägg presenteras i samband med kursstart.

Presentation av cirkelledarna

En ledarpresentation finns att läsa om du klickar till höger om ledarbilden längre ned på denna sida.

Praktisk information

När? Lördagarna 8 maj, 15 maj, 22 maj, 29 maj och 5 juni
Tider? Kl 13.00-15.00 (med reservation för sista lördagen, mer info vid kursstart)
Plattform: Nätbaserade träffar via Zoom
Kostnad: 100 kr
Sista anmälningsdatum: 7 maj

Anmäl dig här: https://www.sensus.se/stiftsgardendanu

Övrig information

För mer info, kontakta Andreas Bohm
andreas.bohm@svenskakyrkan.se