Aktiviteter året om

Uthyrning för boende gästerPris
Kanothyra halvdag105 kr
Kanothyra heldag200 kr
Långfärdsskridskor halvdag145 kr
Långfärdsskridskor heldag260 kr
Spark halvdag105 kr
Spark heldag200 kr
UthyrningPris
Kanothyra mindre än 6 timmar410 kr
Kanothyra mer än 6 timmar775 kr
Långfärdsskridskor halvdag205 kr
Långfärdsskridskor heldag310 kr

Stiftsgården och Siljansbygden erbjuder en mängd aktiviteter året om. Sommartid är vår badplats vid Siljans strand ett populärt ställe att hänga på. Här finns en fin badbrygga, grillplats samt bastu att hyra. Till gården hör stora fina gräsytor med bland annat fotbollsplan, beachvolleybollplan och boulebana. Vid vår utomhusservering finns ett trevligt trädgårdsschack och centralt på området ligger vår fina lekplats med många roliga aktiviteter för barn. Sommartid står en stor studsmatta uppställd och vår lilla sommarkiosk står öppen.

Men det är inte bara på vår gård som det finns möjlighet att vara aktiv, skogen ligger runt knuten med möjlighet till skön rekreation. Både här och längs vattnet finns både kortare och längre vandringsleder. Flera är skyltade, några med vår egen logotype Stiftsgårdstuppen, den kartan hittar du i vår reception eller kan laddas ner här. På väggen till vår röda lägergård sitter en stor vandringskarta över Rättviks vandringsleder, du kan även köpa en karta över Siljansområdet i vår reception. Vi har även en egen kort och tillgänglig pilgrimsmeditationsstig som du gärna får prova. Det finns även trevliga cykelvägar som gör att du på ett lättsamt sätt kan upptäcka Rättvik med omnejd. Vi har cyklar att hyra ut om du inte har med egen.

Rättviks fina golfbana ligger på gångavstånd och vi samarbetar med flera lokala aktivitetsföretag som erbjuder guidade utflykter i omgivningen. Vi hjälper dig gärna att komma i kontakt med dem.

För dig som kommer till oss på vintern och tycker om skidåkning finns både en slalombacke och flera preparerade längdskidspår i närheten av Stiftsgården. Dessutom förvandlas sjön Siljan till ett vinterparadis med plogade skridskobanor och skidspår. Hyr gärna långfärdsskridskor hos oss och ta en tur på Siljan.

Hos oss kan du hyra eller låna följande för utomhusaktiviteter

Vandringsstavar, trädgårdsschack, kanoter, kajaker, boule, fotboll, Bengtboll, volleyboll, cyklar, sparkar och långfärdsskridskor.